09:38 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 10
Βρείτε μας

Ο νευροτοξικός παράγοντας Νοβιτσόκ «θα μπορούσε να παραχθεί σε οποιοδήποτε εργαστήριο του κόσμου» λέει ο δημιουργός του, Λεονίντ Ρινκ, αναφερόμενος στις κατηγορίες για «δηλητηρίαση» του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Λεονίντ Ρινκ, δημιουργός του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ, δήλωσε πως η συγκεκριμένη ουσία θα μπορούσε να παραχθεί σε οποιοδήποτε εργαστήριο του κόσμου, καθώς ο Βιλ Μιρζαγιάνοφ, που έχει φύγει για τις ΗΠΑ, έχει δημοσιεύσει βιβλίο γι' αυτό. 

Συγκεκριμένα, ο Ρινκ δήλωσε τα εξής στο RIA Novosti:

«Ο Βιλ Σουλτάνοβιτς (Μιρζαγιάνοφ), αν και δεν ήταν ο δημιουργός του Νοβιτσόκ, δημοσίευσε ένα βιβλίο στη Δύση για το σύστημα Νοβιτσόκ και τους συγγραφείς του. Επομένως, αντί να ζητήσει τη συγχώρεση του (Αλεξέι) Ναβάλνι, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στο Γραφείο του Εισαγγελέα, στις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας και στη χώρα για την αποκάλυψη μυστικών δεδομένων σε ανοιχτή βιβλιογραφία και, στη συνέχεια, να ζητήσει συγγνώμη από ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα για την πλήρη περιγραφή του συστήματος Νοβιτσόκ στο βιβλίο του για κάθε είδους επίθεση».

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Νοβιτσόκ θα μπορούσε να παραχθεί σε οποιοδήποτε χημικό εργαστήριο του κόσμου, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη «δηλητηρίαση» του Αλεξέι Ναβάλνι.

Πάντως, ο Ρινκ έχει χαρακτηρίσει ως «ανοησίες» τα περί υποτιθέμενης «δηλητηρίασης» του Ναβάλνι με νέο τύπο Νοβιτσόκ, καθώς «δεν υπάρχουν συμπτώματα. Ακόμα κι αν λέτε αυτό που θέλετε, δεν υπάρχουν συμπτώματα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει θάνατος. Ξεχάστε το Νοβιτσόκ».

Το χρονικό της υπόθεσης Ναβάλνι

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος, Αλεξέι Ναβάλνι, αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πτήσης, στις 20 Αυγούστου, και έτσι το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, έκανε έκτακτη προσγείωση στην πόλη Ομσκ.

Ο Ναβάλνι εισήχθη στο τοπικό νοσοκομείο και υπεβλήθη σε θεραπευτική αγωγή και, δύο ημέρες αργότερα, οι γιατροί έδωσαν το «πράσινο φως» για διακομιδή του στο Βερολίνο.

Ως εκ τούτου, ο 44χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο Charite της γερμανικής πρωτεύουσας για περαιτέρω θεραπεία.

Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι γιατροί βρήκαν ενδείξεις του νευροτοξικού παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ στον οργανισμό του Ναβάλνι, με το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι τα εν λόγω αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν σε εργαστήρια στη Γαλλία και στη Σουηδία.

Ωστόσο, στις εξετάσεις του Ναβάλνι στη Ρωσία δεν φάνηκαν ίχνη δηλητηρίασης και η Μόσχα ζήτησε από το Βερολίνο να δώσει αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς κάποια απάντηση μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση του Ναβάλνι έχει βελτιωθεί και, μάλιστα, έχει πάρει εξιτήριο από το γερμανικό νοσοκομείο.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Λεονίντ Ρινκ, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, δηλητήριο, Νοβιτσόκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK