12:31 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρότι δεν βρέθηκαν ποτέ ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι διακινούν και πάλι σενάρια ότι η Μόσχα προσπαθεί να εμπλακεί στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία, με στόχο τη «δυσφήμιση» του Δημοκρατικού υποψηφίου, Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν καλεί τις ΗΠΑ σε ανταλλαγή δεσμεύσεων για μη παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική κάθε χώρας στο πλαίσιο ενός προγράμματος ευρείας κλίμακας με στόχο την επαναφορά της ρωσοαμερικανικής συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

«Μια από τις σημερινές στρατηγικές προκλήσεις είναι ο κίνδυνος μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης στον ψηφιακό τομέα. H ευθύνη για την πρόληψη βαραίνει τους βασικούς "παίκτες" στον τομέα της διασφάλισης της διεθνούς ασφάλειας πληροφοριών. Από αυτή την άποψη, θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να απευθυνθούμε στις ΗΠΑ με μια πρόταση για να συμφωνήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρακτικών μέτρων ώστε να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας στον τομέα της ασφάλειας στη χρήση της πληροφορίας και στις τεχνολογίες της επικοινωνίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας σήμερα, Παρασκευή. 

Ο κ. Πούτιν πρότεινε την επαναφορά ενός «κανονικού, μεγάλης κλίμακας, διμερούς διαλόγου υψηλού επιπέδου για τα σημαντικά θέματα της διεθνούς ασφάλειας πληροφοριών», με τη διατήρηση της αποτελεσματικής λειτουργίας των καναλιών επικοινωνίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών των κρατών, όπως τα Κέντρα Μείωσης Πυρηνικού Ρίσκου, οι Ομάδες Ετοιμότητας για την Ασφάλεια Υπολογιστών και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας και της πληροφορίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος Πρόεδρος προτείνει την από κοινού δημιουργία και υπογραφή μιας νέας «διμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας που θα εμποδίζει συμβάντα στον τομέα της πληροφορίας, παρόμοιας με τη Σοβιετοαμερικανική συμφωνία για την αποτροπή επεισοδίων στην ανοιχτή θάλασσα και τον εναέριο χώρο της 25ης Μαΐου του 1972.

Επίσης, τόνισε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν σε ανταλλαγή εγγυήσεων για μη παρεμβάσεις στα εσωτερικά τους, των εκλογικών διαδικασιών περιλαμβανομένων, στους τομείς της πληροφορίας και των τεχνολογιών επικοινωνίας.

Tags:
κυβερνοασφάλεια, Ουάσινγκτον, Μόσχα, εκλογές, ΗΠΑ, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK