09:43 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
0 21
Βρείτε μας

Η Λευκορωσία δέχτηκε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Ρωσίας Sputnik V, προκειμένου να διεξάγει κλινικές δοκιμές.

Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού παραδόθηκε στη Λευκορωσία για κλινικές δοκιμές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το κυρίαρχο ταμείο πλούτου της Ρωσίας, ανακοινώνει την παράδοση της πρώτης παρτίδας του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας» ανέφερε το ταμείο σε δελτίο τύπου.

Ο εμβολιασμός των εθελοντών θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου ως «μέρος διπλών τυφλών, τυχαιοποιημένων, ελεγχόμενων με ψευδοφάρμακο κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik V» ανέφερε το δελτίο τύπου.

Το ρωσικό ταμείο χρηματοδοτεί τις κλινικές δοκιμές στη Λευκορωσία.

«Η Λευκορωσία έχει γίνει η πρώτη χώρα που ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V μετά την καταχώρησή του στη Ρωσία. Οι κλινικές δοκιμές θα διεξαχθούν σε οκτώ ιατρικά ιδρύματα που θα επιλεγούν ως ερευνητικά κέντρα στη Λευκορωσία» προσθέτει το δελτίο τύπου.

Ο εκπρόσωπος του RDIF διευκρίνισε ότι το ταμείο είχε παράσχει 120 δόσεις του εμβολίου στη Λευκορωσία.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά της COVID-19, το οποίο αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Γκαμαλέγια.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
Tags:
COVID-19, SARS-CoV-2, δοκιμές, Λευκορωσία, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK