00:48 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (129)
0 30
Βρείτε μας

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το Βερολίνο δεν διαθέτει στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς περί δηλητηρίασης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι μέσω του νευροτοξικού παράγοντα, Νοβιτσόκ.

Η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι συνεργάζεται με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) και λαμβάνει τακτικά οδηγίες, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν ισχυρίστηκε πως ο Αλεξέι Ναβάλνι «προφανώς» συνεργάζεται με τις δυτικές αρχές και τις ειδικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο Βολοντίν πρόσθεσε πως ο ισχυρισμός του Ναβάλνι στο Der Spiegel ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από την υποτιθέμενη δηλητηρίασή του, αποτελεί μια δήλωση ενός «ανέντιμου ατόμου».

«Δεν είναι ο ασθενής που συνεργάζεται με τις ειδικές υπηρεσίες της Δύσης. Είναι οι υπηρεσίες της Δύσης που συνεργάζονται μαζί του, αυτή είναι μια πιο ακριβής διατύπωση. Ναι, έχουμε τέτοιες πληροφορίες, μπορώ ακόμη και να είμαι πιο συγκεκριμένος: οι υπάλληλοι της CIA συνεργάζονται μαζί του σήμερα. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει οδηγίες» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βολοντίν.

Όσον αφορά την κατηγορία του Ναβάλνι ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από τη φερόμενη δηλητηρίασή του, ο Πεσκόφ τόνισε πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι, προσβλητικοί και μη ανεκτοί.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (129)
Tags:
CIA, Ντμίτρι Πεσκόφ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK