15:34 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στα μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ετοιμάζει κοινή δήλωση για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Πέμπτη πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε στα μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ετοιμάζει κοινή δήλωση για την στρατιωτική κλιμάκωση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

«Οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες σημείωσαν τον ακραίο κίνδυνο στην περιοχή, που σχετίζεται με τη μεταφορά μαχητών από τη Συρία και τη Λιβύη εκεί» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν και το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτησαν επίσης τη συνεργασία με γειτονικές χώρες, που, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, αποτελεί προτεραιότητα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται αποδίδοντας η μια στην άλλη επιθετικότητα χωρίς να αποκλιμακώνουν μέχρι τώρα την ένταση, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις. Παράλληλα, τόσο οι αρμενικές όσο και οι αζερικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναρτήσει πλήθος βίντεο επιχειρήσεων και επιθέσεων ο ένας κατά του άλλου.

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει την προθυμία της να μεσολαβήσει στην οργάνωση επαφών σχετικά με την τωρινή σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Υπενθυμίζεται πως το Ναγκόρνο-Καραμπάχ κήρυξε την ανεξαρτησία του, το 1991, από το Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να οδηγηθούν σε πόλεμο. 
Το 1994 το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και η μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υπέγραψαν πρωτόκολλο για κατάπαυση πυρός με τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
Γαλλία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK