09:47 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (373)
0 22
Βρείτε μας

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών μετά την καταχώρηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι ενθαρρυντικά, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Υγείας.

Οι κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V, οι οποίες έχουν ξεκινήσει και στη Λευκορωσία, δείχνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Η έρευνα ξεκίνησε με τη συμμετοχή των συναδέλφων μας από τη Λευκορωσία. Βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα που έχουμε είναι ενθαρρυντικά» δήλωσε ο Μουράσκο σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, το ρωσικό Υπουργείο Υγείας καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά της COVID-19, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Galamelya και παράγεται από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων. 

Οι κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση του εμβολίου ξεκίνησαν στη Μόσχα στις 7 Σεπτεμβρίου και οι πρώτοι εθελοντές εμβολιάστηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, 40.000 εθελοντές λαμβάνουν μέρος στις κλινικές δοκιμές του Sputnik V.

Το ρωσικό Ινστιτούτο που ανέπτυξε το Sputnik V δηλώνει έτοιμο να βοηθήσει τον Τραμπ

Το ρωσικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, το οποίο ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο –παγκοσμίως– κατά του κορονοϊού, δηλώνει έτοιμο να προσφέρει βοήθεια στον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό

«Θεωρούμε, πως εάν στραφούν επισήμως στις ρωσικές Αρχές, θα είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του Gamaleya.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρότεινε τον εμβολιασμό των μελών της κυβέρνησης του Τραμπ με το Sputnik V.

«Θα ήταν ωραίο να εμβολιαστεί (σ.σ. ο Τραμπ με το ρωσικό εμβόλιο)!» προσέθεσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, έγινε γνωστό πως ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και η σύζυγός του Μελάνια, διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και οι δύο είναι ασυμπωματικοί και έχουν μπει σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (373)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK