18:38 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 01
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι θα είναι αδύνατον να αποφευχθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν ο ΟΑΧΟ επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του γερμανικού στρατού για τις υποψίες δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι.

Οι Ρώσοι εισαγγελείς έστειλαν τέταρτο αίτημα νομικής βοήθειας στη Γερμανία για την υπόθεση Ναβάλνι, ενώ όπως επανέλαβε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Βερολίνο αρνήθηκε να δώσει στην πρεσβεία πρόσβαση στον Ναβάλνι.

«Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο έλαβε απόρριψη από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών του αιτήματος για συνδρομή στην παροχή προξενικής πρόσβασης στον Αλεξέι Ναβάλνι» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Μόσχα χαρακτήρισε, επίσης, τους ισχυρισμούς του Βερολίνου ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για διάλογο ως «καθαρό ψέμα». 

«Μία παράδοξη πρόταση ακούστηκε από (σ.σ. Γερμανούς πολιτικούς) σχετικά με την υποτιθέμενη έλλειψη ετοιμότητας της Ρωσίας για διάλογο με τη Γερμανία εντός του πλαισίου των υπαρχόντων διμερών μηχανισμών. Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ως τίποτα περισσότερο από εξόφθαλμο ψέμα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνεται, το τελευταίο αίτημα εστάλη στο Βερολίνο στις 24 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι οι προηγούμενες έμειναν χωρίς απάντηση.

«Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στη Ρωσία είχε ετοιμάσει ήδη το τέταρτο αίτημα για νομική βοήθεια, που προωθήθηκε στη γερμανική πλευρά. Ακόμα επιμένουμε στο να λάβουμε απάντηση στα αιτήματα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Βερολίνο: Δεν θα μπορέσουν να αποφευχθούν οι κυρώσεις

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας ανέφερε ότι θα είναι αδύνατον να αποφευχθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν ο ΟΑΧΟ επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του γερμανικού στρατού για τις υποψίες δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Αν τα αποτελέσματα τον γερμανικό, σουηδικών και γαλλικών εργαστηρίων επιβεβαιωθούν, θα υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Μάας, σε συνέντευξή του.

Ειδικά για τον Nord Stream 2 σχολίασε ότι «κάποιος πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι συμπεράσματα μπορούν να βγουν από την υπόθεση Ναβάλνι. Πάνω από 100 ευρωπαϊκές εταιρείες εμπλέκονται στο έργο του αγωγού, οι μισές από τη Γερμανία. Πολλοί Ευρωπαίοι εργάτες θα μπορούσαν να πληγούν από το πάγωμα της κατασκευής».

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK