15:18 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χταπόδια, φώκιες, αστερίες και άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί κείτονται νεκροί στην παραλία Χαλακτίρσκι στους κόλπους Μπάμπια, Μπολσάγια και Μάλαγια Λάγκερ. Με συμπτώματα δηλητηρίασης 20 σέρφερ που είχαν μπει στα νερά της Καμτσάτκα.

Το περιβαλλοντικό περιστατικό στην Καμτσάτκα είναι απίθανο να προκλήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Ντμίτρι Κομπίλκιν.

«Σήμερα, οι αναλύσεις του εδάφους, του νερού, τόσο από το ποτάμι όσο και από τον ωκεανό, έφτασαν στη Μόσχα έτσι ώστε η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών -και άλλοι οργανισμοί που το κρίνουν αναγκαίο για να το καταλάβουν- θα μπορούσαν να κάνουν αναλύσεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Εμείς στην Rosprirodnadzor είμαστε σίγουροι για τις αναλύσεις μας και ελπίζουμε ότι σήμερα η σύγκριση των φασματικών χαρτών για χημικές ουσίες θα επιβεβαιώσουν ότι, πιθανότατα, δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιοι ακαδημαϊκοί της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών υπέθεσαν ότι πρόκειται για φυσική αιτία καταστροφής.

«Μετά από καταιγίδες υπάρχει αύξηση της τοξικότητας μικροοργανισμών σε αυτή τη ζώνη, που οδηγεί σε αλλαγές στο οξυγόνο και εξαιτίας αυτού, τέτοια φαινόμενα μπορεί να συμβούν. Αυτό παρατηρείται πολύ συχνά στην περιοχή των ιαπωνικών νησιών» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι νεκρά θαλάσσια ζώα γέμισαν τα παράλια της Καμτσάτκα στη Ρωσία, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις αρχές. Χταπόδια, φώκιες, αστερίες και πολλά άλλα κείτονται νεκρά στην παραλία Χαλακτίρσκι στους κόλπους Μπάμπια, Μπολσάγια και Μάλαγια Λάγκερ. Ανάμεσα στα θύματα είναι και πολλοί σέρφερ, οι οποίοι έπαθαν δηλητηρίαση. 

Tags:
θάλασσα, ρύπανση, περιβάλλον, Ρωσία, Καμτσάτκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK