00:09 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
0 10
Βρείτε μας

H Ρωσία έχει ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα δεδομένα από τις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Ρωσία μοιράστηκε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα δεδομένα από την πρώτη και τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών στο εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το περιφερειακό γραφείο του ΠΟΥ για τον Δυτικό Ειρηνικό.

«Για το ρωσικό εμβόλιο, υπάρχει νέα ενημέρωση. Υπήρξε μια αρχική συζήτηση μεταξύ του ΠΟΥ και των ρωσικών Αρχών και τώρα γνωρίζουμε ότι η Ρωσία έχει μοιραστεί με τον ΠΟΥ τα δεδομένα για τις φάσεις 1 και 2 των κλινικών δοκιμών και η ρωσική ρυθμιστική αρχή έχει εγκρίνει το εμβόλιο. Εκτός από αυτό, δεν ακόμα έχουμε πληροφόρηση για την ανάπτυξη εμβολίων σε άλλες χώρες» δήλωσε η δρ Σοκόρο Εσκαλάντε. 

Ο Spuntik V θα κυκλοφορήσει ως τις αρχές Νοεμβρίου

Το ρωσικό Sputnik V, το πρώτο καταχωρημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού παγκοσμίως, αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία στα τέλη του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου, όπως έκανε γνωστό τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Σύμφωνα με τα σχέδιά μας, η κυκλοφορία του Spuntik V θα ξεκινήσει είτε τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου είτε στις αρχές Νοεμβρίου» επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Μουράσκο, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το εμβόλιο τόσο στη Ρωσία όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK