20:21 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
0 0 0
Βρείτε μας

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, στα τέλη Σεπτέμβρη, έδωσε ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μέσω βίντεο μετά την περιπέτειά της υγείας του, η οποία, όπως είπε, βελτιώνεται συνεχώς.

«Τα χέρια μου τρέμουν. Εάν πίνω νερό από μπουκάλι, θα είναι πολύ λίγο. Αλλά βελτιώνομαι κάθε μέρα, δουλεύω με έναν φυσιοθεραπευτή. Σήμερα, άρχισε να με διδάσκει πώς να κάνω τον ζογκλέρ. Έτσι σε λίγο καιρό, θα με δείτε να κάνω ταχυδακτυλουργικά, να καβαλάω μια ρόδα και να βγάζω ένα κουνέλι από το καπέλο μου. Πρέπει να εξασκηθώ πολύ... Αλλά όλα θα πάνε καλά, και θα γίνω καλύτερα» δήλωσε ο Ναβάλνι στον δημοφιλή Ρώσο YouTuber Γιούρι Ντουντ σε μια συνέντευξη δυόμισι ωρών.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ασθένησε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού στη Ρωσία στις 20 Αυγούστου. Αρχικά, υποβλήθηκε σε θεραπεία στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για διασυνοριακή εναέρια μεταφορά, ο 44χρονος μεταφέρθηκε στην κλινική Charite με έδρα το Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αποδείξεις πως ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. Σύμφωνα με το Βερολίνο, τα συμπεράσματα των Γερμανών γιατρών επιβεβαιώθηκαν από εργαστήρια στη Γαλλία και τη Σουηδία.

Αντίθετα, οι δοκιμές που διεξήχθησαν από γιατρούς στη Ρωσία δεν έδειξαν ίχνη δηλητηρίου στο σύστημα του Ναβάλνι, ωθώντας τη Μόσχα να απαιτήσει από τη Γερμανία να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της. Ωστόσο, ακόμη η Ρωσία δεν έχει λάβει κάποια απόδειξη.

Ο Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 23 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
Tags:
Γερμανία, Ρωσία, βίντεο, υγεία, Συνέντευξη, εξιτήριο, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK