01:13 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην υπόθεση Ναβάλνι καθώς το Βερολίνο δεν έχει δώσει στη Μόσχα τα στοιχεία που έχει ζητήσει.

Τα όσα δήλωσε ο Αλεξέι Ναβάλνι στην πρώτη του συνέντευξη μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο του Βερολίνου όπου νοσηλευόταν σχολίασε στο Sputnik ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην έρευνα, καθώς το Βερολίνο δεν παρέχει στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στον δημοφιλή Ρώσο YouTuber Γιούρι Ντουντ, ο Ναβάλνι ισχυρίστηκε ότι δηλητηριάστηκε από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις, που υποτίθεται ότι έδρασαν με εντολή του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν υπάρχει κάτι καινούριο στην έρευνα. Θα μπορούσαμε να έχουμε λάβει πληροφόρηση από το Βερολίνο, αλλά παραμένει σιωπηλό και δεν έχω κάτι να σχολιάσω πάνω σε αυτό» απάντησε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε από το Sputnik εάν η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να μηνύσει τον Ναβάλνι για δυσφήμηση.

Το χρονικό της υπόθεσης Ναβάλνι

Ο Ναβάλνι ασθένησε κατά τη διάρκεια πτήσης στις 20 Αυγούστου.

Αρχικά, υποβλήθηκε σε θεραπεία στην πόλη Όμσκ της Σιβηρίας, όπου το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για διασυνοριακή εναέρια μεταφορά, ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Charite» του Βερολίνου για περαιτέρω θεραπεία.

Η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αποδείξεις πως ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. 

Σύμφωνα με το Βερολίνο, τα συμπεράσματα των Γερμανών γιατρών επιβεβαιώθηκαν από εργαστήρια στη Γαλλία και τη Σουηδία.

Αντίθετα, οι δοκιμές που διεξήχθησαν από γιατρούς στη Ρωσία δεν έδειξαν ίχνη δηλητηρίου στο σύστημα του Ναβάλνι, ωθώντας τη Μόσχα να απαιτήσει από τη Γερμανία να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δεν έχει λάβει κάποια απόδειξη.

Ο Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Ρωσία, Μόσχα, Αλεξέι Ναβάλνι, Ντμίτρι Πεσκόφ, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK