19:51 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (363)
0 51
Βρείτε μας

Τη βεβαιότητά του πως η Ρωσία σε μικρό χρονικό διάστημα θα δημιουργήσει και τρίτο εμβόλιο κατά της COVID-19, εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την Τρίτη την πεποίθησή του ότι η χώρα του σύντομα θα αναπτύξει και τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσους κοινοβουλευτικούς νομοθέτες, υπενθύμισε ότι το εμβόλιο Sputnik V που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, υποβλήθηκε στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, έχει ήδη καταχωριστεί και θα αρχίσει να κυκλοφορεί δημόσια.

Έτσι, ελπίζει ότι ένα άλλο εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε το ερευνητικό κέντρο Vector που εδρεύει στο Νοβοσιμπίρσκ, θα καταχωρηθεί τις ερχόμενες μέρες.

«Αυτά είναι εμβόλια παγκόσμιας κλάσης - τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα υπάρξει ένα τρίτο ρωσικό εμβόλιο» υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.

Στη συνέχεια, τόνισε πως θα χρειαστούν εκατομμύρια δόσεις των εν λόγω εμβολίων και επεσήμανε την ανάγκη οργάνωσης της μαζικής παραγωγής τους.

Νωρίτερα σήμερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη σχετική με τον κορονοϊό, προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν έχει παρέλθει ο κίνδυνος.

«Ο κίνδυνος από τον ιό δεν έχει υποχωρήσει, είναι ακόμη εδώ, αλλά είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη. Θα δράσουμε με συνέπεια, θα στηρίξουμε τους πολίτες, την κοινωνική σφαίρα και τον τομέα της Υγείας. Είμαι βέβαιος πως αυτές οι κατευθύνσεις θα γίνονται πάντα κατανοητές και θα στηρίζονται» επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος σε ομιλία του στην Κάτω Βουλή.

Το Sputnik V είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε στις 11 Αυγούστου ο κ. Πούτιν, ενώ αναπτύχθηκε από το εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιολογίας και Επιδημιολογίας Γκαμαλέγια της Ρωσίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (363)
Tags:
φάρμακο, φάρμακα, θεραπεία, Vektor, Sputnik V, Sputnik, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK