20:01 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη δημοσιοποίηση της ανάλυσης του OPCW που επιβεβαιώνει τοξικές ουσίες στο αίμα και τα ούρα του Ναβάλνι σχολίασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, κάνοντας λόγο για «ιστορία φαντασίας που συνεχίζεται βάσει του προσχεδιασμένου σεναρίου συνωμοσίας».

Η ιστορία φαντασίας γύρω από τη φερόμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζεται σύμφωνα με το προσχεδιασμένο σενάριο συνωμοσίας, τόνισε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σχολιάζοντας την έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

«Εφιστούμε την προσοχή στη σχετικά προβλέψιμη ταχύτητα με την οποία η γερμανική πλευρά "συμφώνησε" με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης επί των αποτελεσμάτων της εξέτασης των βιοϋλικών του Ναβάλνι στην ιστοσελίδα του OPCW, την οποία έλαβε κυριολεκτικά την προηγούμενη ημέρα, προφανώς για την έναρξη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του OPCW. Ως εκ τούτου, η επί της ουσίας ιστορία φαντασίας που ξεκίνησε στο Βερολίνο για λογαριασμό των ευρω-ατλαντικών συμμάχων του, από κοινού με την ηγεσία της τεχνικής γραμματείας του OPCW, συνεχίζεται βάσει του προσχεδιασμένου σεναρίου συνωμοσίας» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται δε, πως μετά τα στρατιωτικά εργαστήρια σε Γερμανία, Γαλλία και Σουηδία, υπάρχουν τώρα άλλα δύο εργαστήρια επιλογής της τεχνικής γραμματείας του Οργανισμού «που προφανώς σχετίζονται με τις στρατιωτικο-πολιτικές δομές της ευρω-ατλαντικής κοινότητας», που επιβεβαίωσαν την παρουσία συγκεκριμένων βιοδεικτών του αναστολέα χολινεστεράσης στο βιοϋλικό του Ναβάλνι.

Οι βιοδείκτες αυτοί λέγεται πως «έχουν παρόμοια δομικά χαρακτηριστικά με τα τοξικά χημικά» της Σύμβασης για την κατάργηση των χημικών όπλων, ωστόσο σε αντίθεση με αυτά, δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις λίστες, προσθέτει το υπουργείο.

«Η Ρωσία σκοπεύει να προσφέρει στα κράτη μέλη του CWC το χρονικό των παρασκηνιακών παραποιήσεων των βασικών χαρακτήρων της ενέργειας αυτής» αναφέρει, στηλιτεύοντας τον ρόλο της Γερμανίας.

Το υπουργείο θυμίζει στην ανακοίνωσή του τη σειρά αιτημάτων από το γραφείο της γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας, αιτήματα που τέθηκαν -βάσει Ευρωπαϊκής Σύμβασης για αμοιβαία συνδρομή σε θέματα εγκληματικότητας- στις αρχές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας, παρέμειναν αναπάντητα και φέρεται πως βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία.

«Ευελπιστούμε πως η επικείμενη συνεργασία των Ρώσων ειδικών με τους εμπειρογνώμονες του OPCW θα μάς επιτρέψει να δημιουργήσουμε ψύχραιμη, αποπολιτικοποιημένη διάδραση, αποφεύγοντας περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης ως προς το ζήτημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW)OPCW, οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως υπήρχαν τοξικές ουσίες στα δείγματα αίματος και ούρων του Ναβάλνι.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των βιοϊατρικών δειγμάτων που συλλέχθηκαν από την ομάδα του OPCW, ελέγχθηκαν από τα εργαστήρια του Οργανισμού και κοινοποιήθηκαν από τη Γερμανία, επιβεβαιώνουν πως οι βιοδείκτες του αναστολέα χολινεστεράσης που βρέθηκαν στα δείγματα αίματος και ούρων του κ. Ναβάλνι, φέρουν τα ίδια δομικά χαρακτηριστικά με τα τοξικά χημικά που ανήκουν στον κατάλογο 1.Α.14 και 1.Α.15 που προστέθηκαν στο Παράρτημα για τα Χημικά κατά τη διάρκεια της 24ης Διάσκεψης των κρατών-μελών τον Νοέμβριο του 2019» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του διακυβερνητικού οργανισμού.

Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επεξεργαστεί μια πανευρωπαϊκή απάντηση στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, λαμβάνοντας υπόψιν το πόρισμα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
Tags:
Ρωσία, Οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK