15:48 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
0 0 0
Βρείτε μας

«Η Ρωσία δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν» είπε ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, αναφερόμενος στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι και σημείωσε πως «δεν έχουμε να αιτιολογήσουμε τίποτα».

Ο Αλεξάντερ Σούλγκιν, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει να αιτιολογήσει τίποτα σε σχέση με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι

Συγκεκριμένα, ο OPCW δήλωσε, την Τρίτη (06/10), ότι μια ουσία παρόμοια με τα χαρακτηριστικά του Νοβιτσόκ, αλλά όχι στον κατάλογο των απαγορευμένων χημικών, βρέθηκε στο σώμα του Ναβάλνι.

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η δήλωση του OPCW στην υπόθεση Ναβάλνι επιβεβαιώνει τη δηλητηρίασή του με μια ουσία τύπου Νοβιτσόκ, αλλά παραδέχεται ότι αυτή η ουσία δεν είναι μία από τις απαγορευμένες.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η ιστορία γύρω από τον Ναβάλνι συνεχίστηκε σύμφωνα με ένα προσχεδιασμένο σενάριο συνωμοσίας.

Κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του OPCW, ο Σούλγκιν είπε:

«Παρά τις αμφίβολες εκκλήσεις προς εμάς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εκφράστηκαν σήμερα, ιδίως, σε κοινή δήλωση που διαβάστηκε από τον Γερμανό εκπρόσωπο εξ ονόματος μιας ομάδας χωρώ για διεξαγωγή εθνικής έρευνας σε συνεργασία με τον OPCW και ούτω καθεξής, δηλώνουμε ότι η Ρωσία δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν: Ούτε η Γερμανία, ούτε άλλες χώρες, οι οποίες κατηγορηματικά και αβάσιμα ισχυρίζονται ότι η Ρωσία φέρεται να είναι ένοχη για τη "δηλητηρίαση" του Ναβάλνι, δεν έχουμε τίποτα να αιτιολογήσουμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε».

Το χρονικό της υπόθεσης Ναβάλνι

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος, Αλεξέι Ναβάλνι, αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πτήσης, στις 20 Αυγούστου, και έτσι το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, έκανε έκτακτη προσγείωση στην πόλη Ομσκ.

Ο Ναβάλνι εισήχθη στο τοπικό νοσοκομείο και υπεβλήθη σε θεραπευτική αγωγή και, δύο ημέρες αργότερα, οι γιατροί έδωσαν το «πράσινο φως» για διακομιδή του στο Βερολίνο.

Ως εκ τούτου, ο 44χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο Charite της γερμανικής πρωτεύουσας για περαιτέρω θεραπεία.

Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι γιατροί βρήκαν ενδείξεις του νευροτοξικού παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ στον οργανισμό του Ναβάλνι, με το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι τα εν λόγω αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν σε εργαστήρια στη Γαλλία και στη Σουηδία.

Ωστόσο, στις εξετάσεις του Ναβάλνι στη Ρωσία δεν φάνηκαν ίχνη δηλητηρίασης και η Μόσχα ζήτησε από το Βερολίνο να δώσει αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς κάποια απάντηση μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση του Ναβάλνι έχει βελτιωθεί και, μάλιστα, έχει πάρει εξιτήριο από το γερμανικό νοσοκομείο.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
Tags:
Αλεξέι Ναβάλνι, Οργανισμός για την απαγόρευση των χημικών όπλων, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK