19:51 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση των Τουρκοκυπρίων για άνοιγμα του θερέτρου των Βαρωσίων στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η Μόσχα θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση των Τουρκοκυπρίων να ανοίξει εκ νέου το εγκαταλελειμμένο παραθαλάσσιο θέρετρο Βαρώσια στην πόλη της Αμμοχώστου, καθώς θα περιπλέξει περαιτέρω τη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης στο νησί, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη. 

Ο Έρσιν Τατάρ, πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τρίτη ότι το θέρετρο θα ανοίξει αυτήν την Πέμπτη.

«Θεωρούμε απαράδεκτες τις αποφάσεις για άνοιγμα της περιοχής των Βαρωσίων. Μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν την απόφαση 414 (1977), 482 (1980), 550 (1984), 789 (1992) και 2483 (2019) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εγκρίθηκε προηγουμένως δημιουργούν επιπλοκές για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τα κυπριακά ζητήματα» ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στα προαναφερθέντα ψηφίσματα και είναι έτοιμη να διευκολύνει την εφαρμογή τους.

Το υπουργείο μίλησε επίσης υπέρ της ανανέωσης των συνομιλιών για την Κύπρο, λέγοντας ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που θα ευνοήσει την εξεύρεση συμβιβασμού σε διάφορα σχετικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού των Βαρωσίων.

Υπενθυμίζεται πως έντονες είναι οι πληροφορίες αλλά και η διπλωματική δραστηριότητα στην Κύπρο μετά τις ολοένα εντεινόμενες πληροφορίες περί ενδεχόμενου ανοίγματος του κλειστού τμήματος της παραλίας των Βαρωσίων.

Πέντε ημέρες πριν από τις παράνομες εκλογές στα Κατεχόμενα, ο υποψήφιος Ερσίν Τατάρ μετέβη στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, πριν από τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε σε συνεργάτες του ότι «σας έχω μια μεγάλη έκπληξη».

Tags:
κατεχόμενα, Τουρκία, Κύπρος, Ρωσία, Βαρώσια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK