03:48 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 10
Βρείτε μας

«Η Ρωσία ειλικρινά θέλει να χυθεί φως σε όλες τις συνθήκες, τους λόγους και την ουσία του τι συνέβη στο Ομσκ» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την αποφασιστικότητα της Μόσχας να χυθεί φως στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

Υπενθυμίζεται ότι χθες το OPCW ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν τοξικές ουσίες στο αίμα και στα ούρα του Ναβάλνι, παρόμοιες με τον νευροτοξικό παράγοντα Nοβιτσόκ, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει τις απαγορευμένες χημικές ουσίες που βρέθηκαν στο σώμα του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, η έκθεση της OPCW επιβεβαιώνει τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι από ουσία που περιλαμβάνεται στην ομάδα του Νοβιτσόκ. 

«Η Ρωσία επιζητά τεχνική συνεργασία, έκανε ό,τι και η Γερμανία. Η Γερμανία ζήτησε συνεργασία και έλαβε πληροφόρηση από τον OPCW, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς, μόνο όσα δημοσιοποιήθηκαν, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα συγκεκριμένες πληροφορίες» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Και συμπλήρωσε:

«Γι' αυτό προσκαλούμε τους ειδικούς του OPCW. Η Ρωσία ειλικρινά θέλει να χυθεί φως σε όλες τις συνθήκες, τους λόγους και την ουσία του τι συνέβη στο Ομσκ».

Το χρονικό της υπόθεσης Ναβάλνι

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος, Αλεξέι Ναβάλνι, αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πτήσης, στις 20 Αυγούστου, και έτσι το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, έκανε έκτακτη προσγείωση στην πόλη Ομσκ.

Ο Ναβάλνι εισήχθη στο τοπικό νοσοκομείο και υπεβλήθη σε θεραπευτική αγωγή και, δύο ημέρες αργότερα, οι γιατροί έδωσαν το «πράσινο φως» για διακομιδή του στο Βερολίνο.

Ως εκ τούτου, ο 44χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο Charite της γερμανικής πρωτεύουσας για περαιτέρω θεραπεία.

Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι γιατροί βρήκαν ενδείξεις του νευροτοξικού παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ στον οργανισμό του Ναβάλνι, με το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι τα εν λόγω αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν σε εργαστήρια στη Γαλλία και στη Σουηδία.

Ωστόσο, στις εξετάσεις του Ναβάλνι στη Ρωσία δεν φάνηκαν ίχνη δηλητηρίασης και η Μόσχα ζήτησε από το Βερολίνο να δώσει αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς κάποια απάντηση μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση του Ναβάλνι έχει βελτιωθεί και, μάλιστα, έχει πάρει εξιτήριο από το γερμανικό νοσοκομείο.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Ντμίτρι Πεσκόφ, Μόσχα, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK