17:49 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Χθες, Γαλλία και Γερμανία προανήγγειλαν να στείλουν προτάσεις στοχοθετημένων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι στους εταίρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η Μόσχα δεν «εξηγήσει» γιατί και πώς είχε δηλητηριαστεί ο πολιτικός ακτιβιστής.

Το περιστατικό με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι αποτελεί απλώς ένα άλλοθι για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας που επεξεργάζονταν εδώ και αρκετό καιρό, ανέφερε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα. Πρόσθεσε επίσης ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην επιβολή κυρώσεων αναλόγως.

Η εκπρόσωπος σημείωσε στη συνέχεια ότι οι κυρώσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν από τους στόχους που έχουν θέσει οι Δυτικές χώρες σχετικά με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου.

«Κυρώσεις και περιοριστικά μέτρα πάντα οδηγούσαν σε ένα πράγμα στις διεθνείς σχέσεις, στα αντίποινα. Συμμετρικά, παράλληλα ή παρόμοια. […] Το ερώτημα είναι, τι θέλουν να επιτύχουν [με τις κυρώσεις]. Για να μάθουν την αλήθεια, να τα καταλάβουν όλα; Πώς θα βοηθήσουν οι κυρώσεις με αυτό;» αναρωτήθηκε η Ζαχάροβα.

Οι παρατηρήσεις αυτές της Ζαχάροβα ήρθαν μετά το κοινό ανακοινωθέν Γαλλίας και Γερμανίας περί πρότασης στοχοθετημένων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόταση αυτή στοχεύει σε κυρώσεις κατά Ρώσων αλλά δεν περιλαμβάνει μέτρα κατά του αγωγού Nord Stream 2, παρόλο που πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί προτείνουν το αντίθετο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως ο αγωγός Nord Stream 2 αποτελεί διεθνές έργο και υπό το πρίσμα αυτό, πρέπει να ληφθεί απόφαση για κυρώσεις κατά του αγωγού με συναίνεση σε ολόκληρη την ΕΕ. 

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Κρεμλίνο, κυρώσεις, Γερμανία, Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK