03:33 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη πραγματικών στοιχείων στην υπόθεση και αναφέρθηκε στην επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ.

Η Ρωσία δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργεί ως κριτής και δικαστής «χωρίς δίκη» στην υπόθεση με τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο, Αλεξέι Ναβάλνι και τη «δηλητηρίασή» του, επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή, αναφερόμενος στις προτεινόμενες κυρώσεις της ΕΕ.

Νωρίτερα την εβδομάδα, η Γαλλία και η Γερμανία εκπόνησαν ένα σχέδιο - κατάλογο κυρώσεων, στοχεύοντας περίπου δώδεκα αξιωματούχους στη ρωσική προεδρική διοίκηση και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

«Ακούμε ανακοινώσεις, απειλές, προειδοποιήσεις ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στο επερχόμενο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι η ΕΕ ενεργεί σαν δικαστής "χωρίς δίκη". Πρέπει να διεξαγάγουμε έρευνα, αλλά δεν μας δόθηκαν τα στοιχεία σχετικά με τη δηλητηρίαση, κάτι που αρνήθηκε και η Γερμανία», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μετά από συνάντηση με τον Δανό ομόλογό του.

Η Ρωσία έχει καλέσει, επανειλημμένως, τη Γερμανία να της παράσχει πληροφορίες σχετικά με τον Ναβάλνι, ύστερα από τις ιατρικές δηλώσεις περί «δηλητηρίασής» του με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. 

Ωστόσο, το Βερολίνο δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα αιτήματα της ρωσικής πλευράς.

 

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK