07:10 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι το περιστατικό με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι ήταν απλώς ένα άλλοθι προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες μάλιστα είχαν ήδη προγραμματιστεί.

Η Γερμανία πρέπει να διευκρινίσει την κατάσταση σχετικά με τον Αλεξέι Ναβάλνι  σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την αμοιβαία συνδρομή σε ποινικές υποθέσεις, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα τονίστηκε πως το Νοβιτσόκ αποτελεί μια καθαρά δυτική μάρκα χημικού, με περίπου 140 ποικιλίες σε όλες τις δυτικές χώρες ενώ από την πλευρά της η Ρωσία δεν το διαθέτει.

Η Ρωσία σχολίασε επίσης την ομιλία του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών σε βουλευτές σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι, σημειώνοντας πως η προπαγάνδα κατά της Μόσχας καλά κρατεί.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας είχε πει ότι το Βερολίνο θα συζητήσει με τους εταίρους του στην ΕΕ και τον ΟΑΧΟ για μια γενικευμένη αντίδραση όσον αφορά το περιστατικό του Ναβάλνι. Στο μεταξύ, πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει «πολύ γρήγορα» κυρώσεις σε όσους θεωρεί ότι εμπλέκονται στην ανάπτυξη χημικών όπλων στη Ρωσία.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Νοβιτσόκ, κυρώσεις, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μαρία Ζαχάροβα, Γερμανία, Μόσχα, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK