08:58 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Έκπληξη προκάλεσε η δοκιμαστική πτήση ανοιχτού ρωσικού μαχητικού που έγινε στο πλαίσιο ελέγχου των κινδύνων, σε πιθανή αποκόλληση του προστατευτικού πλέξιγκλας από την άτρακτο του αεροσκάφους.

Είδηση σε εξειδικευμένα αμερικανικά μέσα έγινε μια «πολύ ασυνήθιστη πτήση» σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Το βίντεο, αφιερωμένο στην 100η επέτειο από την ίδρυση του θρυλικού Κρατικού Κέντρου Δοκιμών Πτήσης του Chkalov, περιλαμβάνει ένα πλάνο μερικών δευτερολέπτων με ένα... ανοιχτό μαχητικό Su-57 που πετά με τον πιλότο εντελώς εκτεθειμένο.

«Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις μια πτήση χωρίς την ασπίδα που σε προστατεύει από ψύχος μέχρι θανάτου» εξηγεί ο Κάιλ Μιζοκάμι, συνεργάτης του εξειδικευμένου περιοδικού Popular Mechanics, προσθέτοντας πως η πτήση χωρίς τον προστατευτικό θόλο του μαχητικού αεροσκάφους πιθανότατα γινόταν στο πλαίσιο δοκιμής «προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξουν απρόοπτα ζητήματα στην πτήση του αεροσκάφους, στην περίπτωση που το προστατευτικό ξαφνικά αποσπαστεί».

Όπως υποστηρίζει ο Μιζοκάμι, κρίνοντας από το βίντεο, ο πιλότος του Σουκόι «φαίνεται να φορά ένα πολύ βαρύ τζάκετ ή στολή πτήσης ως μέσο προστασίας (από το ψύχος)».

Το περιοδικό The Drive, πάντως, χαριτολογώντας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο αεροσκάφος «κάμπριο Su-57», εκτιμώντας αντιστοίχως πως ο πιλότος «φορούσε μη προβλεπόμενη προστατευτική στολή» κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία δεν πραγματοποιεί πια δοκιμαστικές πτήσεις μαχητικών χωρίς προστατευτικό θόλο του πιλότου, παρότι πολλές άλλες χώρες εξακολουθούν να το κάνουν.

Tags:
ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Ρωσία, μαχητικό αεροσκάφος, Su-57
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK