01:59 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Κανένας από του εθελοντές που έχει λάβει και τις δύο δόσεις του Sputnik V, δεν έχει μολυνθεί από κορονοϊό διευκρινίζει το Ινστιτούτο Gamaleya διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya ανακοίνωσε πως κανένας εκ των 2.000 εθελοντών που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν έχει νοσήσει από κορονοϊό, διαψεύδοντας έτσι σχετικά δημοσιεύματα. 

Οι ισχυρισμοί κυκλοφορούν στο Telegram και αναφέρουν πως ορισμένοι από τους εθελοντές μολύνθηκαν παρότι είχαν εμβολιαστεί και άρα είχαν αναπτύξει αντισώματα στον ιό.

Ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ διευκρίνισε πως οι εθελοντές πρέπει να λάβουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου για να θεωρηθεί πως αναπτύσσουν αντισώματα «την τέταρτη, πέμπτη ημέρα (σ.σ. από τον εμβολιασμό). Σταθεροποιούνται την 15η ημέρα -στην καλύτερη περίπτωση- ή ακόμη και στην 21η ή και 28η ημέρα».

Μάλιστα, θεωρούνται εμβολιασμένοι μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου την 42η ημέρα αφότου έχουν λάβει την πρώτη δόση.

«Έχει αρρωστήσει κανένας την 42η ημέρα;» διερωτήθηκε ο Γκίντσμπουργκ και επεσήμανε πως το «να αρρωστήσεις» και το «να μολυνθείς» είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

«Περίπου 2.000 άτομα έλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Δεν υπάρχουν [μολυσμένα] άτομα ανάμεσά τους» κατέληξε ο ίδιος.
Tags:
Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK