09:32 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά και η συνεργασία Ρωσίας - ΗΑΕ κατά της πανδημίας του κορονοϊού συζητήθηκαν στη διάρκεια της επικοινωνίας του Ρώσου Προέδρου με τον πρίγκιπα διάδοχο των Εμιράτων.

Επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάνα αλ Ναγιάν, είχε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Κρεμλίνου, συζητήθηκε η επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και η συνεργασία απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

«Επιβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους για την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ρωσίας – ΗΑΕ, λαμβάνοντας υπόψιν τις δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στα Εμιράτα τον Οκτώβριο του 2019. Ακόμη, αναφέρθηκαν στην κατάσταση που διαμορφώνεται όσον αφορά στη συμφωνία για τη Μέση Ανατολή» ανέφερε το Κρεμλίνο σε επίσημη ανακοίνωσή του, σημειώνοντας πως η συνομιλία έλαβε χώρα μετά από πρωτοβουλία των Εμιράτων.

Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν, ακόμη, τη σημασία της κοινής προσπάθειας όσον αφορά στην μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτού συζητήθηκε συνεργασία σχετικά «με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, κλινικές δομικές του οποίου διεξάγονται στα ΗΑΕ».

Ο πρίγκιπας διάδοχος, τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Πούτιν για τα γενέθλιά του στις 7 Οκτωβρίου.

Tags:
κορονοϊός, Μέση Ανατολή, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΑΕ, Κρεμλίνο, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK