04:04 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το αεροσκάφος Mikoyan MiG-31 για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο ευέλικτα αεροσκάφη των σοβιετικών και ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων. Οι πρόσφατες αναβαθμίσεις επιτρέπουν στο σκάφος να κάνει χρήση και του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε βίντεο από μαχητικά MiG-31 που διενεργούν προσομοίωση μάχης στη στρατόσφαιρα κατά τη διάρκεια ασκήσεων από τη ναυτική αεροπορία στην περιοχή της Άπω Ανατολής στην Καμτσάκα.

Το βίντεο δείχνει τα μαχητικά να απογειώνονται και να φτάνουν σε υψόμετρο περίπου 20.000 μέτρων, όπου εκεί λειτούργησαν με κανόνες εμπλοκής και αναχαίτισης εχθρικού μαχητικού πριν προσγειωθούν και πάλι στη γη.

Για να γίνει πιο περίπλοκη η άσκηση, οι πιλότοι ανέλαβαν την αναζήτηση του «εχθρού» χωρίς τη βοήθεια επίγειας αεροπορικής άμυνας.

Η Ρωσία αναμένει να συνεχίσει να λειτουργεί τα MiG-31 έως τουλάχιστον το 2030 ενώ έχει περίπου 250 αεροσκάφη αυτού του τύπου, συμπεριλαμβανομένων 10 τροποποιημένων που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τον ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.

 

Tags:
βίντεο, Ρωσία, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικό, άσκηση, στρατιωτική άσκηση, MiG-31
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK