18:58 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (360)
0 20
Βρείτε μας

Στα μέσα του 2021 θα ολοκληρωθεί η δοκιμή του εμβολίου Sputnik V σε άτομα άνω των 60 ετών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια.

Οι δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V σε εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών πρόκειται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2021 και μετά από αυτό, το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε παιδιά, ανέφερε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια την Τρίτη.

«Εργαζόμαστε ήδη για το σχέδιο καταχώρησης από κοινού με το Υπουργείο Υγείας, καθώς ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις δοκιμές σε εθελοντές ηλικίας άνω των 60 στα μέσα του επόμενου έτους. Μετά από αυτό, θα υποβάλουμε το πακέτο καταχωρήσεων για να ξεκινήσει η δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ σε διαδικτυακό συνέδριο, με το όνομα «Πανδημία 2020».

Η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κορονοϊού, με την ονομασία Sputnik V και αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια στις 11 Αυγούστου.

Το εμβόλιο ολοκληρώνει τώρα την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, όπως απαιτείται από τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Συνολικά 40.000 εθελοντές πρόκειται να λάβουν μέρος στις δοκιμές. Από όλους αυτούς 10.000 θα λάβουν ψευδοφάρμακο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (360)
Tags:
SARS-CoV-2, SARS, κορονοϊός, δοκιμές, δοκιμή, Sputnik V, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK