19:08 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Valdai Discussion Club είναι δεξαμενή σκέψης (think tank) με έδρα τη Μόσχα, που ιδρύθηκε το 2004 και σκοπός του είναι η «δημιουργία μιας παγκόσμιας ατζέντας και η παροχή ειδικής και αντικειμενικής αξιολόγησης παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων».

Την ετήσια έκθεσή της παρουσίασε η ρωσική «Λέσχη Συζήτησης Valdai» («Valdai Discussion Club»), σε μια εποχή που ο κόσμος συνεχίζει να μάχεται με την εξελισσόμενη πανδημία του κορονοϊού.

Η παρουσίαση της έκθεσης, που τιτλοφορείται «Ιστορία, συνεχίζεται: Η ουτοπία ενός διαφορετικού κόσμου» («History, To Be Continued: The Utopia of a Diverse World"), ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, στη Μόσχα και την παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Περιγράφοντας το είδος της δουλειάς τους ως "ουτοπία", οι συγγραφείς της νέας έκθεσης τονίζουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος ενός σταδίου ανάπτυξης, καθώς αρκετά ιδρύματα σταδιακά γίνονται ξεπερασμένα και δίνουν χώρο για πολυμερή συνεργασία μεταξύ εθνών, ενώ ακόμα και τα πιο ισχυρά κράτη δεν μπορούν να επιτύχουν κυριαρχία».

Οι συγγραφείς της έκθεσης έδωσαν συνέχεια στις ιδέες που περιλαμβάνονταν σε μια προηγούμενη έκθεση τον περασμένο Μάιο («Μένοντας λογικοί σε έναν κόσμο που καταρρέει») και υπήρξε η αξιολόγηση της Λέσχης Συζήτησης για την κατάσταση στον κόσμο εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

«Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση πρόκειται να μελετήσουν μια ποικιλία οδυνηρών ζητημάτων, όπως το σε ποιο είδος κόσμου θα ήθελε η ανθρωπότητα να ζει και πώς οι άνθρωποι μπορούν να αποφεύγουν να υποπίπτουν σε περαιτέρω βαρβαρότητα και σε πολέμους όπου εμπλέκονται όλοι εναντίον όλων όπως προβλέπουν οι ειδικοί».

Η φετινή συνεδρίαση είναι μεικτής μορφής, με τους συμμετέχοντες από το εξωτερικό να μετέχουν από απόσταση.

Η «Λέσχη Συζήτησης Valdai» ιδρύθηκε το 2004 και ο σκοπός του είναι «η δημιουργία μιας παγκόσμιας ατζέντας και η παροχή ειδικής και αντικειμενικής αξιολόγησης παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων».

Το 2016 θεσμοθετήθηκε το βραβείο του Valdai Discussion Club που από το 2017 απονέμεται για «σημαντική συνεισφορά στην κατανόηση και την επεξήγηση των αλλαγών και των τάσεων στην παγκόσμια πολιτική».

Δείτε τη λίστα με τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Valdai Discussion Club ΕΔΩ

Tags:
έκθεση, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK