03:44 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γιατρός στο νοσοκομείο του Ομσκ, που κούραρε τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Ο Ανατόλι Καλινιτσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός στο νοσοκομείο του Ομσκ, ο οποίος κούραρε τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι στα τέλη Αυγούστου, δήλωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. 

«Ναι, είναι αλήθεια. Για προσωπικούς λόγους και κίνητρα που δεν έχουν καμία σχέση με οποιεσδήποτε συνθήκες. Είμαι ακόμα εδώ [σε αυτό το νοσοκομείο], εξακολουθώ να εργάζομαι. Νομίζω ότι θα παραμείνω στο Ομσκ» δήλωσε ο Καλινιτσένκο όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα σχετικά με απόλυση που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι η απόφασή του δεν είχε καμία σχέση με τον Ναβάλνι.

Το χρονικό της υπόθεσης Ναβάλνι

Ο Ναβάλνι ασθένησε κατά τη διάρκεια πτήσης στις 20 Αυγούστου.

Αρχικά, υποβλήθηκε σε θεραπεία στην πόλη Όμσκ της Σιβηρίας, όπου το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για διασυνοριακή εναέρια μεταφορά, ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Charite» του Βερολίνου για περαιτέρω θεραπεία.

Η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αποδείξεις πως ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. 

Σύμφωνα με το Βερολίνο, τα συμπεράσματα των Γερμανών γιατρών επιβεβαιώθηκαν από εργαστήρια στη Γαλλία και τη Σουηδία.

Αντίθετα, οι δοκιμές που διεξήχθησαν από γιατρούς στη Ρωσία δεν έδειξαν ίχνη δηλητηρίου στο σύστημα του Ναβάλνι, ωθώντας τη Μόσχα να απαιτήσει από τη Γερμανία να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία δεν έχει λάβει κάποια απόδειξη.

Ο Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
νοσοκομείο, παραίτηση, Ρωσία, Ομσκ, γιατρός, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK