11:07 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (371)
0 10
Βρείτε μας

Τέσσερις εταιρείες εργάζονται επί του παρόντος για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού στη Ρωσία, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Τέσσερις εταιρείες εργάζονται τώρα ενεργά στην παραγωγή [εμβολίου για τον κορονοϊό]. Θέλω να σημειώσω ότι η Generium κυκλοφόρησε την πρώτη παρτίδα του εμβολίου, η οποία έχει υποβληθεί σε έλεγχο ποιότητας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, τονίζοντας ότι η ενίσχυση της παραγωγής των εμβολίων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού της Ρωσίας που βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία καταχώρησης αναπτύχθηκαν με διαφορετικές τεχνολογικές πλατφόρμες.

«Αυτό σημαίνει ότι θα λάβουμε διαφορετικούς τύπους εμβολίων για διαφορετικές κατηγορίες ασθενών, όταν επιβεβαιωθεί η κλινική αποτελεσματικότητα των εμβολίων» κατέληξε ο Μουράσκο.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό στον κόσμο, που ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας, Γκαμαλέγια. 

Εκτός από αυτό, το κρατικό ερευνητικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας και το ομοσπονδιακό επιστημονικό κέντρο Τσουμάκοφ για την έρευνα και ανάπτυξη ανοσοποιητικών και βιολογικών προϊόντων εργάζονται τώρα για εμβόλια κατά του κορονοϊόύ όπως δήλωσε ο υπουργός υγείας στην επιτροπή υγείας του ρωσικού κατώτερου επιμελητηρίου για την προστασία της υγείας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (371)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, εταιρείες, πανδημία, COVID-19, Ρωσία, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK