03:56 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (168)
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας δήλωσε ότι «διατηρεί το δικαίωμα» να επιτεθεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν αφού ισχυρίστηκε ότι το Μπακού χτύπησε στρατιωτικό εξοπλισμό εντός της αρμενικής επικράτειας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ήταν σωστό να σταλούν Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ προκειμένου να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός

Παράλληλα, τόνισε ότι η τελική απόφαση εξαρτάται από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο, όπως είπε, χωρίς πολιτική διευθέτηση μεταξύ των δύο χωρών, καμία στρατιωτική λύση στη σύγκρουση δεν θα λειτουργήσει.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, σημείωσε πως η ειρηνευτική δύναμη μπορεί να σταλεί στην περιοχή μόνο αν τόσο το Γερεβάν όσο και το Μπακού δώσουν από κοινού το «πράσινο φως». Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία πρέπει να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με κάποιο τρόπο.

Νωρίτερα σήμερα, το Γερεβάν δήλωσε πως ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε σε αρμενικό στρατιωτικό εξοπλισμό που βρίσκεται εντός της αρμενικής επικράτειας. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας τόνισε ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέχουν το δικαίωμα να επιτεθούν σε οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση  στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (168)
Tags:
Τουρκία, Ιλχάμ Αλιγέφ, Καύκασος, ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ειρηνευτικό σχέδιο, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εκεχειρία, πόλεμος, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK