03:25 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (378)
0 40
Βρείτε μας

Το ερευνητικό κέντρο Vector της Ρωσίας καταχωρεί δεύτερο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια με την ονομασία Sputnik V αποτέλεσε την πρώτη καταχώρηση παγκοσμίως.

Το δεύτερο εμβόλιο της Ρωσίας ενάντια στον κορονοϊό καταχωρήθηκε από το κέντρο «Vector» στις 14 Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Παράλληλα, πρόσθεσε πως ένα τρίτο εμβόλιο κορονοϊού που αναπτύχθηκε από το κέντρο «Chumakov» θα καταχωρηθεί επίσης στο εγγύς μέλλον.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με ευχάριστα νέα: το κέντρο Vector που εδρεύει στο Νοβοσιμπίρσκ καταχώρησε σήμερα το δεύτερο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού» δήλωσε ο Πούτιν σε μέλη της ρωσικής κυβέρνησης.

Η Ρωσίδα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα επαίνεσε το νέο εμβόλιο τονίζοντας ότι έχει ελάχιστες παρενέργειες. Πρόσθεσε επίσης ότι οι πρώτες 60.000 δόσεις του «EpiVacCorona» θα είναι προσβάσιμες στο «εγγύς μέλλον».

«Το κέντρο Vector ξεκινά επίσης κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας που θα περιλαμβάνουν 40.000 εθελοντές» πρόσθεσε η Γκολίκοβα.

Τον Αύγουστο, η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό στον κόσμο, που ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας, Γκαμαλέγια. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (378)
Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK