14:33 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την άποψη πως οι μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ πλήττουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις στη Ρωσία, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν.

Οι μονομερείς κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Ρωσίας προκαλούν σοβαρό πλήγμα στις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, σε ομιλία του προς τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιχειρήσεων ΗΠΑ-Ρωσίας την Τετάρτη. 

«Δυστυχώς, οι μονομερείς κυρώσεις που επέβαλε η ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον της χώρας μας έχουν μειώσει σημαντικά τις ευκαιρίες για πρακτική συνεργασία» δήλωσε.

«Ένα σοβαρό πλήγμα έχει σημειωθεί κατά κύριο λόγο σε αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, υπέστησαν σημαντικές απώλειες. Σήμερα, αντικαθίστανται ενεργά από εταιρείες από άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τη Ρωσία» πρόσθεσε.

Ο Μισούστιν τόνισε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στη δημιουργία πολύπλευρης αλληλεπίδρασης με όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας και διαμορφώνει την αγορά της ώστε να είναι ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες οικονομικές οντότητες.

«Ελπίζουμε ότι στο μέλλον, οι επιχειρηματικοί δεσμοί Ρωσίας-ΗΠΑ θα ανακάμψουν στα επίπεδα πριν από την κρίση» δήλωσε.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός σημείωσε ότι το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Ρωσίας συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της διμερούς εμπορικής, οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας.

Tags:
Μιχαήλ Μισούστιν, επιχειρήσεις, κυρώσεις, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK