07:50 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της ΕΕ να αποδείξει τη νομιμοφροσύνη της ως εταίρος της Ρωσίας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Για πολλά χρόνια η Ρωσία υπήρξε νομιμόφρων εταίρος της Δύσης, οπότε ήρθε η ώρα για τις δυτικές χώρες να ανταποδώσουν τη χάρη» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Τη Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε μια πολιτική απόφαση για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του πολιτικού της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, με νευροτοξικό παράγοντα.

Η Ρωσία έχει απαιτήσει από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύτηκε ο Ναβάλνι, να παράσχει αποδείξεις και υλικό της υπόθεσης στους Ρώσους ερευνητές.

«Εάν μιλάμε για τη Ρωσία και για επιχειρήσεις στις οποίες εμπλέκονται η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πότε απογοητεύσαμε τους συναδέλφους μας από την ΕΕ; Έχουμε δείξει και παρουσιάσει την αξιοπιστία μας για δεκαετίες. Επιπλέον, σε εποχές κρίσης που οι δυτικοί εταίροι μας αντιμετωπίζουν, πάντα τους παρέχουμε βοήθεια» δήλωσε η Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο ρωσικό δίκτυο Rossiya 24, σε ερώτηση για το αν πρέπει να διατηρηθούν οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ παρά τις νέες κυρώσεις.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά είναι η σειρά της ΕΕ να αποδείξει τη νομιμοφροσύνη της ως εταίρος της Ρωσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει σε είδος στις κυρώσεις που θα επιβληθούν από την ΕΕ.

 

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Μόσχα, Δύση, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK