03:44 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα την Πέμπτη, η ΕΕ παρουσίασε τον κατάλογο κυρώσεων σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι ο οποίος περιλαμβάνει έξι υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και το ερευνητικό ινστιτούτο της χώρας για τον φερόμενο ρόλο τους στην υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου.

Το Κρεμλίνο εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις σε αρκετούς Ρώσους αξιωματούχους για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι. Πρόκειται για μια απόφαση που δείχνει «έλλειψη λογικής», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η δήλωση έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση επίσημου διατάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο ανακοινώθηκαν κυρώσεις σε αρκετούς αξιωματούχους και έναν ερευνητικού κέντρου σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι.

«Λυπούμαστε βαθύτατα, αυτό είναι ένα εκούσιο εχθρικό βήμα προς τη Ρωσία. Το Συμβούλιο της ΕΕ έχει βλάψει τις σχέσεις με τη χώρα μας από αυτό. Η Μόσχα αναμφίβολα θα αναλύσει την κατάσταση και θα ενεργήσει σύμφωνα με τα συμφέροντά της» επεσήμανε ο Πεσκόφ.

«Το λυπηρό σχετικά με αυτό είναι πως είναι αδύνατο να δούμε κάποια λογική σε αυτήν την απόφαση, η απόλυτη έλλειψη λογικής είναι αυτό που πιθανότατα κάνει αυτή την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ ακόμα χειρότερη» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται ο αναπληρωτής προσωπάρχης του προεδρικού γραφείου της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριλένκο, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Αλεκάντερ Μπορτνίκοβ, και δύο υφυπουργοί Άμυνας, οι Πάβελ Πόποφ και Αλεξέι Κριβορούτσκο.

Πλην αυτών, οι Βρυξέλλες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον του αρχηγού της προεδρικής διεύθυνσης εσωτερικής πολιτικής, Αντρέι Γιάριν, του πληρεξούσιου εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου, Σεργκέι Μενιάλο, και του Κρατικού Ινστιτούτου Επιστημονικής Έρευνας για την Οργανική Χημεία και Τεχνολογία (GosNIIOKhT).

Η ΕΕ ισχυρίστηκε ότι το ερευνητικό κέντρο ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία του νευροτοξικού παράγοντα, που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη «δηλητηρίαση» του Ναβάλνι, και πρόσθεσε ότι ο GosNIIOKhT απέτυχε στο να να καταστρέψει τα αποθέματα χημικών όπλων που «κληρονόμησε» η Ρωσία από τη Σοβιετική Ένωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κυρώσεις τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 15η Οκτωβρίου.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
Ντμίτρι Πεσκόφ, Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρώσεις, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK