18:22 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
0 50
Βρείτε μας

Ο ΠΟΥ βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη Ρωσία για ένταξη στον μηχανισμό COVAX για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρωσία για συμμετοχή στον μηχανισμό COVAX για παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η Ρωσία καταχώρησε το δεύτερο εμβόλιο, το EpiVacCorona, που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες τις χώρες, της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμπεριλαμβανομένης, για τη διασφάλιση της πρόσβασης στα εμβόλια όταν καταστούν διαθέσιμα» δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ όταν ρωτήθηκε εάν ο Οργανισμός έχει συζητήσει με τη Ρωσία τη συμμετοχή του στον COVAX.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερες από 170 χώρες μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην πρωτοβουλία για πρόσβαση στο εμβόλιο.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με χώρες που προηγουμένως δεν είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν» επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
Tags:
COVID-19, πανδημία, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK