10:40 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (373)
0 0 0
Βρείτε μας

Τον περασμένο Αύγουστο, η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού παγκοσμίως, το οποίο εγκωμιάστηκε από ειδικούς Υγείας σε όλο τον κόσμο και αξιολογήθηκε από την ιατρική επιθεώρηση Lancet. Περισσότερες από 50 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το Sputnik V.

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ, αποκάλυψε γιατί προτιμά ένα εμβόλιο κορονοϊού που βασίζεται σε ανθρώπινους αδενοϊούς από εκείνα που βασίζονται σε αδενοϊούς πιθήκων. 

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Μαντούροφ δήλωσε ότι εμβολιάστηκε με το Sputnik V πριν τη λήξη της τρίτης φάσης των δοκιμών του, ενώ δεν υπήρξαν παρενέργειες στο σώμα του, παρά ήπια συμπτώματα.

«Προτιμώ τους ανθρώπινους αδενοϊούς. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ γνωστή και ο τύπος είναι διαθέσιμος έτσι οι ειδικοί μπορούν να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς δουλεύει το εμβόλιο και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του και συγκεκριμένα επειδή δεν υπήρχαν παρενέργειες, παρά ελαφρά συμπτώματα τις πρώτες μέρες. Είχα πυρετό το βράδυ, για λίγες ώρες. Την επόμενη μέρα ήπιο πονοκέφαλο» δήλωσε ο Μαντούροφ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έκανε το εμβόλιο καθώς το θεώρησε ευθύνη του μιας και είναι επικεφαλής της παραγωγής των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Ο Μαντούροφ επίσης τόνισε ότι το εμβόλιο τον βοήθησε να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που εργάζονται μαζί του, καθώς καθημερινά συναντά πολλούς ανθρώπους.

Επισημαίνοντας ότι και ο γιος του και η 84χρονη μητέρα του αποφάσισαν να εμβολιαστούν με το Sputnik V.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (373)
Tags:
εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK