11:00 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1397)
0 11
Βρείτε μας

Σχετικά με το βρετανικό εμβόλιο και τις αιτιάσεις περί παραπληροφόρησης από τη Μόσχα, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως οι ανταγωνιστές της Ρωσίας, μεταξύ αυτών και η Βρετανία, είναι εκείνοι που διακινούν ανακριβείς πληροφορίες.

Η Ρωσία υπέγραψε έγγραφα με σειρά χωρών για την κοινή παραγωγή του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ των «The Times», η Ρωσία ξεκίνησε εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά του εμβολίου που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η εκστρατεία καταγγέλλεται πως στοχεύει χώρες όπου η Ρωσία φιλοδοξεί να πουλήσει το εμβόλιό της.

Σχολιάζοντας, λοιπόν, το ρεπορτάζ αυτό, ο Πεσκόφ θύμισε πως η Ρωσία «έχει έγγραφα της πρόθεσής της σχετικά με πωλήσεις και κοινή παραγωγή του εμβολίου της σε πλήθος χωρών».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός αξιωματούχος διέψευσε κατηγορηματικά τα περί παραπληροφόρησης από την πλευρά της Ρωσίας.

«Σχολιάζοντας τις κατηγορίες κατά της Ρωσίας έχει γίνει κάποιου είδους τσίρκο αυτή τη στιγμή. Οι κατηγορίες δεν βγάζουν νόημα, ο σχολιασμός τους επίσης δεν βγάζει νόημα» σημείωσε ο Πεσκόφ, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν δίνει σε κανέναν ψευδείς πληροφορίες.

«Προφανώς, η Ρωσία μοιράζεται γενναιόδωρα πληροφόρηση για τα πλεονεκτήματα του εμβολίου της με αυτές της χώρες» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Σχετικά με το βρετανικό εμβόλιο, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε πως οι ανταγωνιστές της, μεταξύ αυτών και η Βρετανία, είναι εκείνοι που διακινούν ανακριβείς πληροφορίες.

«Αριθμός κατασκευαστών, κι αυτό δεν είναι ανταγωνισμός διότι η Ρωσία είναι υπέρ της διεθνούς συνεργασίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας, αλλά αριθμός από όσους θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει ανταγωνιστές εμπλέκονται σε παραπληροφόρηση. Και βρίσκονται και στη Βρετανία, μεταξύ άλλων. Αλλά είναι προφανές πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου μας αναγνωρίζονται από πολλές χώρες. Και οι απόπειρες παραπληροφόρησης αποτυγχάνουν να πετύχουν τον στόχο τους». 

 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1397)
Tags:
κορονοϊός, Ρωσία, εμβόλιο, Ντμίτρι Πεσκόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK