06:45 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την επέκταση της συμφωνίας New START για ένα έτος, προτείνει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν θέτει καμία προϋπόθεση.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, προτείνει την επέκταση, κατά ένα έτος, της συμφωνίας New START χωρίς καμία προϋπόθεση.

Η εν λόγω συμφωνία είχε υπογραφεί το 2010 μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας και έχει ως στόχο να μειώσει στο ήμισυ τον αριθμό των στρατηγικών όπλων, αλλά και να ορίσει νέα προγράμματα για την επίβλεψη της διαδικασίας. 

Η συμφωνία έχει ισχύ έως και τον Φεβρουάριο του 2021.

Η Ρωσία διαθέτει νέα όπλα που δεν έχουν οι ΗΠΑ στο οπλοστάσιό της, αλλά είναι διατεθειμένη να συζητήσει το θέμα με την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, απευθυνόμενος σε μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Παράλληλα, ζητά να συζητηθούν όλες οι παράμετροι ελέγχου των όπλων κατά τη διάρκεια αυτού του έτους. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία έχει εκπληρώσει τον σκοπό της χωρίς να προκύψουν προβλήματα και σημειώνει πως θα ήταν λυπηρό να λυθεί, χωρίς να υπάρξει μία νέα. 

Ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, να διατυπώσει τις ρωσικές θέσεις επί του ζητήματος, να τις παρουσιάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιχειρήσει να λάβει, το συντομότερο δυνατό, μία απάντηση από την άλλη πλευρά. 

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποσχέθηκε πως θα το κάνει «το συντομότερο δυνατό».

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK