18:04 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1401)
0 20
Βρείτε μας

Οι Ρώσοι επιστήμονες δημιουργούν ένα μοναδικό φάρμακο που θα σταματά την αναπαραγωγή του κορονοϊού, όπως δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής αλλεργιολόγος-ανοσιολόγος του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Η Ρωσία θα δημιουργήσει φάρμακο ένα μοναδικό φάρμακο που θα σταματά την αναπαραγωγή του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής αλλεργιολόγος-ανοσιολόγος του υπουργείου Υγείας και ακαδημαϊκός της ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Ραχίμ Χαϊτόφ στο Sputnik.

Σύμφωνα με τον οποίο, Ρώσοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα εργαλείο που θα σταματάει την αναπαραγωγή του ιού.

Ο Χαϊτόφ τόνισε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο, που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο παγκοσμίως, βρίσκεται στο στάδιο των προκλινικών δοκιμών.

Μέσα στο 2021 η παραγωγή του τρίτου εμβολίου

Η παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 ίσως αρχίσει μέσα στο 2021, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ.

«Πρέπει να το παραλάβουμε από το κέντρο Chumakov στα τέλη του έτους, περιμένουμε την ευκαιρία να συνδεθεί με την παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος του εμβολίου πρέπει να περάσει από όλες τις διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας, εννοώ τις κλινικές δοκιμές, μετά τις οποίες θα αρχίσουμε την παραγωγή» δήλωσε ο Μαντούροφ στο περιθώριο του Biomedtech 2020, ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του τρίτου εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Για το αν η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2021 απάντησε: «Φυσικά. Στο τέλος του έτους (σ.σ. 2020) πρέπει να συνδέσουμε τους εργαζόμενους στην παραγωγή με τη διαδικασία».

«Γνωρίζω ότι έχουμε 18 επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα γενικότερα, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ανάπτυξης του εμβολίου. Έχω ακούσει μόνο για τα Sputnik V, Vector και αυτού του κέντρου Chumakov» ανέφερε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, καταχωρήθηκε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector.

Ως γνωστόν, το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, καταχωρήθηκε τον Αύγουστο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1401)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK