07:37 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει δεσμευτεί ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπόθεση Ναβάλνι.

«Η Μόσχα θα απαντήσει σε είδος στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι και τα μέτρα αυτά μπορεί να επηρεάσουν τις διμερείς σχέσεις με τη Γερμανία και τη Γαλλία» δήλωσε ο μόνιμος απεσταλμένος της Ρωσίας στις Βρυξέλλες, Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

«Καθώς οι κυρώσεις είναι προσωπικές και η απάντηση θα είναι προσωπική» δήλωσε ο Τσιζόφ, επισημαίνοντας ότι «είναι λογικό να υποθέτουμε ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να επηρεάσουν τις διμερείς  σχέσεις με το Βερολίνο και το Παρίσι, καθώς κανείς δεν κρύβει ότι δεν βρίσκονται πίσω από αυτή την κίνηση».

«Πρόκειται για μονομερή, παράνομα μέτρα, όπως και οι προηγούμενες κυρώσεις» υπογράμμισε ο Ρώσος διπλωμάτης, επισημαίνοντας ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών είναι το μόνο όργανο που μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις.

Ποιους Ρώσους αξιωματούχους αφορούν οι κυρώσεις

Οι κυρώσεις της ΕΕ αφορούν υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους καθώς και ένα ερευνητικό κέντρο.  

Ο αναπληρωτής προσωπάρχης του προεδρικού γραφείου της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριλένκο, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Αλεκάντερ Μπορτνίκοβ, και δύο υφυπουργοί Άμυνας, οι Πάβελ Πόποφ και Αλεξέι Κριβορούτσκο, είναι μεταξύ των όσων έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα.

Επίσης, οι Βρυξέλλες επέβαλαν κυρώσεις εναντίον του αρχηγού της προεδρικής διεύθυνσης εσωτερικής πολιτικής, Αντρέι Γιάριν, του πληρεξούσιου εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου, Σεργκέι Μενιάλο, και του Κρατικού Ινστιτούτου Επιστημονικής Έρευνας για την Οργανική Χημεία και Τεχνολογία (GosNIIOKhT).

Η ΕΕ ισχυρίστηκε ότι το ερευνητικό κέντρο ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία του νευροτοξικού παράγοντα, που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη «δηλητηρίαση» του Ναβάλνι, και πρόσθεσε ότι ο GosNIIOKhT απέτυχε στο να να καταστρέψει τα αποθέματα χημικών όπλων που «κληρονόμησε» η Ρωσία από τη Σοβιετική Ένωση.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
κυρώσεις, Μόσχα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK