19:06 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Την Παρασκευή ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο'Μπράιεν, απέρριψε την πρόταση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για επέκταση της νέας συνθήκης START χωρίς προϋποθέσεις, χαρακτηρίζοντάς την «καταδικασμένη εξαρχής».

«Η Ουάσινγκτον απέρριψε την πρόταση του Προέδρου Πούτιν για επέκταση της νέας συνθήκης START χωρίς να την αναλύσει δεόντως» δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, οι ΗΠΑ επιχειρούν να προκαλέσουν εσκεμμένα την απόρριψη από την Ρωσία των προτάσεών τους για το ζήτημα. 

Όπως τόνισε, «οι ΗΠΑ προσπαθούν να φέρουν τα πάνω κάτω ώστε η Ρωσία να φαίνεται ότι θέλει να καταστρέψει τα πάντα».   

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθυνόμενος σε μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τόνισε πως η χώρα του διαθέτει νέα όπλα που δεν έχουν οι ΗΠΑ στο οπλοστάσιό της, αλλά είναι διατεθειμένη να συζητήσει το θέμα με την Ουάσινγκτον.

Zήτησε να συζητηθούν όλες οι παράμετροι ελέγχου των όπλων κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, επισημαίνοντας πως η συμφωνία έχει εκπληρώσει τον σκοπό της χωρίς να προκύψουν προβλήματα, προσθέτοντας πως θα ήταν λυπηρό να λυθεί, χωρίς να υπάρξει μία νέα.

Παράλληλα, προέτρεψε τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, να διατυπώσει τις ρωσικές θέσεις επί του ζητήματος, να τις παρουσιάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιχειρήσει να λάβει, το συντομότερο δυνατό, μία απάντηση από την άλλη πλευρά. 

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποσχέθηκε πως θα το κάνει «το συντομότερο δυνατό».

Σημειώνεται ότι η νέα συμφωνία START είχε υπογραφεί το 2010 μεταξύ ΗΠΑ–Ρωσίας και έχει ως στόχο να μειώσει στο ήμισυ τον αριθμό των στρατηγικών όπλων, αλλά και να ορίσει νέα προγράμματα για την επίβλεψη της διαδικασίας και έχει ισχύ έως και τον Φεβρουάριο του 2021.

Tags:
Μόσχα, ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφωνία START, new START
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK