22:17 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (573)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει τα τρία της εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό σε χώρες της Ευρώπης και θα ήθελε να δει μια αντίστοιχη κίνηση από τις ευρωπαϊκές χώρες προς τη Μόσχα όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Την πρόθεση της Ρωσίας να παράσχει στην Ευρώπη τα τρία εμβόλια που αναπτύσσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της χώρας. Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένονται αντίστοιχες κινήσεις προς τη Ρωσία από ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο, το ρωσικό Sputnik V, το συνολικό ενδιαφέρον μέχρι στιγμής υπερβαίνει τις 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Ανατόλι Μπράβερμαν.

«Περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις ενδέχεται να διατεθούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Συνεργαζόμαστε ενεργά με τη Βραζιλία, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα» δήλωσε ο Μπράβερμαν σε ενημέρωση.

Ο προϊστάμενος Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε με τη σειρά του ότι το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων θα ανακοινώσει νέες συμφωνίες για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V στην Αργεντινή και το Περού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, η Λατινική Αμερική ενδέχεται να αρχίσει να λαμβάνει προμήθειες για το εμβόλιο τον Δεκέμβριο.

«Από τον Νοέμβριο και όλο τον Δεκέμβριο θα παράγουμε δεκάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Θα αρχίσουμε να διανέμουμε προμήθειες τον Ιανουάριο. [...] Πρόβλημα είναι η ικανότητα παραγωγής. Μπορούμε ωστόσο να προμηθεύουμε μεγάλες ποσότητες τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, καθώς θα παράξουμε το εμβόλιο στην Ινδία, τη Βραζιλία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα και μια ακόμη χώρα» δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (573)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, EpiVacCorona, Sputnik V, πανδημία, COVID-19, Ευρώπη, Ρωσία, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK