18:54 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται πως το 2019 ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας , επικαλούμενος φερόμενες παραβιάσεις των όρων της συμφωνίας από την πλευρά της Ρωσίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, πως η έξοδος των ΗΠΑ από τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας (INF) ήταν ένα «σοβαρό λάθος» που δημιουργεί τον κίνδυνο της επαναφοράς της κούρσας πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, η εν λόγω συμφωνία, από την οποία η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε τον Αύγουστο του 2019, ήταν βασικό στοιχεία της παγκόσμιας ασφάλειας.

«Θεωρούμε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία INF, που είχε ως αποτέλεσμα την παύση ισχύος της συνθήκης, ένα σοβαρό λάθος που αυξάνει τον κίνδυνο απελευθέρωσης της κούρσας πυραυλικών όπλων, ενίσχυσης των συγκρουσιακών δυνατοτήτων και ολίσθησης σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Η Συμφωνία έπαιζε ένα ειδικό ρόλο στη διατήρηση της προβλεψιμότητας και της αυτοσυγκράτησης στο πυραυλικό πεδίο σε ολόκληρη την Ευρώπη» προστίθεται.

Η Μόσχα πρόσθεσε πως η Ρωσία ήταν «έτοιμη» να κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να συγκρατήσει τις επιπτώσεις από το τέλος της συμφωνίας.

 

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσία, πυρηνική συμφωνία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK