22:43 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 41
Βρείτε μας

Βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη Ρωσία ισχυρίζεται ότι οι «Σοβιετικοί ήταν χειρότεροι από τους Ναζί».

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάσσεται υπέρ της πρότασης ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η σύγκριση της Σοβιετικής Ένωσης με τη Ναζιστική Γερμανία, μετά και από την έκδοση νέων βιβλίων για τις ηγεσίες των δύο χωρών κατά τον Β΄Παγκοσμίο Πόλεμο.

Η πρόταση τέθηκε στον Ρώσο Πρόεδρο την Τρίτη από τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Έλενα Γιαμπόλσκαγια, επικεφαλής της επιτροπής πολιτισμού του ρωσικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την οποία, δύο βιβλία που εκδόθηκαν στο εξωτερικό και κυκλοφόρησαν πρόσφατα στη Ρωσία εξισώνουν την ΕΣΣΔ με τη Ναζιστική Γερμανία, με ένα εξαυτών να υποστηρίζει ότι «οι Σοβιετικοί ήταν χειρότεροι από τους Ναζί».

Η βουλευτής δεν κατονόμασε τα βιβλία.

«Δυστυχώς, μεταφράζουμε και δημοσιεύουμε τόσο αναίσχυντα, αναπόδεικτα, προσβλητικά σκ...ά στη χώρα μας» σχολίασε η Γιαμπόλσκαγια.

Όπως επισήμανε, το πρώτο βιβλίο τυπώθηκε σε 45.000 αντίτυπα και το δεύτερο σε 80.000. «Αμφότερα πολύ δημοφιλή στους νέους ανθρώπους» σημείωσε.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, τέτοιες εργασίες είναι «εντελώς απαράδεκτες» και θα πρέπει να κηρύσσονται παράνομες. 

«Συμφωνώ με αυτές τις προτάσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά φυσικά θα το κάνουμε. Ο ίδιος ο Θεός μας είπε πιθανόν να έχουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς για να προστατεύουμε την αλήθεια του πρόσφατου παρελθόντος» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο οποίος έχει επανειλημμένα εκφράσει τη θέλησή του να προστατευτεί η κληρονομιά της συνδρομής της Σοβιετικής Ένωσης στον Β΄ΠΠ, τονίζοντας ότι θα πολεμήσει τις προσπάθειες για «διαστρέβλωση της ιστορίας».

«Δεν θα επιτρέψουμε να διαγραφεί η ηρωική σελίδα της ιστορίας μας. Θα αποκαλύπτουμε κάθε προσπάθεια για διαστρέβλωση της ιστορίας και για να μην οδηγηθεί στη λήθη το πνεύμα της συμμαχίας και της μαχητικής αδελφοσύνης» είχε δηλώσει πρόσφατα.

Tags:
Αδόλφος Χίτλερ, Σοβιετική Ένωση, ναζί, Βλαντίμιρ Πούτιν, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Γερμανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK