00:03 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (590)
0 10
Βρείτε μας

Η ρωσική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad γνωστοποίησε στο Sputnik ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη μεταφορά των τεχνολογιών από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια για την κατασκευή του εμβολίου Sputnik V έως τον Δεκέμβριο.

Η ρωσική εταιρεία βιοτεχνολογίας Biocad γνωστοποίησε στο Sputnik την Παρασκευή ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη μεταφορά των τεχνολογιών του Ινστιτούτου Έρευνας Γκαμαλέγια για την κατασκευή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Το εμβόλιο Sputnik V βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία της μεταφοράς προς την παραγωγή, που σημαίνει κλιμάκωση για την έναρξη της βιομηχανικής παραγωγής του. Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία έως τον Δεκέμβριο» δηλώνει η Biocad.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σχεδιάζεται η παραγωγή σχεδόν δύο εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου ανά μήνα, με την επισήμανση ότι ο πραγματικός αριθμός των δόσεων μπορεί να υπολογιστεί στο τέλος της διαδικασίας μεταφοράς.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η εταιρεία είχε κάνει γνωστό στο Sputnik ότι είχε υπογράψει συμφωνία με το κέντρο Γκαμαλέγια για την βιομηχανική παραγωγή του εμβολίου.

Επίσης, είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την παραγωγή ενός ξηρού, λυόφιλου εμβολίου, επιπλέον του υγρού εμβολίου, καθώς δεν υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις για την αποθήκευση κατά τη μεταφορά ξηρού εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο η Ρωσία ανακοίνωσε την καταχώρηση του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού παγκοσμίως, που ονομάστηκε Sputnik V. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (590)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Ρωσία, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK