16:28 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1056)
0 60
Βρείτε μας

Τα εκπληκτικά ποσοστά επιτυχίας και αποτελεσματικότητας του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V, εξήρε σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.

Η Οξάνα Ντράπκινα, σύμβουλος του ρωσικού Υπουργείου Υγείας και διευθύντρια του Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου Θεραπείας και Προληπτικής Ιατρικής, υπογράμμισε τη Δευτέρα πως οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V έδειξαν ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%.

«Με εντολή του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας πραγματοποιούμε ελέγχους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V, σε όσους εμβολιάστηκαν. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερβαίνει επίσης το 90%» εξήγησε η κα Ντράπκινα.

Παράλληλα, αναφερόμενη στη σημερινή ανακοίνωση της Pfizer, σχολίασε πως η είδηση ενός αποτελεσματικού εμβολίου είναι καλή για όλους.

Nωρίτερα σήμερα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Ρωσίας, και το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, που υποστηρίζεται από διεθνείς εταίρους, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια εκστρατεία ενημέρωσης σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για την παροχή των νεότερων και αξιόπιστων πληροφοριών για το ρωσικό εμβόλιο ενάντια στην COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Η καμπάνια θα έχει το hashtag #SputnikV, ενώ η εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα επικεντρωθεί στην πρόοδο των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου, την παραγωγή και τον μαζικό εμβολιασμό σε διάφορες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, οι επιστήμονες του Κέντρου Gamaleya θα πουν την ιστορία πίσω από την τεχνολογία και τη δημιουργία του εμβολίου #SputnikV, ενώ άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο #SputnikV θα μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία και τις σκέψεις τους.

Εκεί θα μεταδίδονται επίσης live εκδηλώσεις με σημαντικές ανακοινώσεις και σχόλια από ειδικούς, ενώ οι πληροφορίες για το #SputnikV θα είναι διαθέσιμες στις ακόλουθες πλατφόρμες:

Twitter

Facebook

Instagram

Youtube

Το Sputnik V είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο και βασίζεται στην καλά μελετημένη πλατφόρμα με βάση τον ανθρώπινο αδενοϊό.

Προς το παρόν, το εμβόλιο SputnikV είναι ένα από τα 10 εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στον κόσμο και είναι στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στο τέλος της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών και στην έναρξη της μαζικής παραγωγής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1056)
Tags:
ΗΠΑ, Pfizer, Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Sputnik V, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK