02:06 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (498)
0 20
Βρείτε μας

Η Ρωσία έχει παρουσιάσει επίσημα ήδη δύο εμβόλια, με το Sputnik V να έχει επιτυχία άνω του 90%.

Χωρίς απρόοπτα συνεχίζονται οι δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού από το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κέντρο Έρευνας Τσουμάκοφ της Ρωσίας.

«Αρχίσαμε τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Συνολικά 300 άτομα έχουν συμμετάσχει στην πρώτη και τη δεύτερη φάση» ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής του κέντρου για την Έρευνα και Ανάπτυξη Ανοσοποιητικών και Βιολογικών Προϊόντων, Αϊντάρ Ισμουχαμέτοφ, συμπληρώνοντας: «Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση στο Κιρόφ και την Αγία Πετρούπολη. Οι εθελοντές είναι πρακτικά υγιείς άνθρωποι που δεν έχουν ανοσία στην COVID-19».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο αξιωματούχο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ανεπιθύμητες παρενέργειες σε εθελοντές συμμετέχοντες στις δοκιμές.

«Κάποιοι είχαν έναν ελαφρύ πυρετό κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού, ο οποίος στη συνέχεια υποχώρησε. Κατά κανόνα, οι παρενέργειες εξαφανίζονται εντός μίας έως τριών ημερών, μετά τον εμβολιασμό» διευκρίνισε ο Ισμουχαμέτοφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει παρουσιάσει επίσημα ήδη δύο εμβόλια κατά του κορονοϊού. Αρκετά ωστόσο ακόμα, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Τσουμάκοφ, βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών. Εξάλλου, το εμβόλιο Sputnik V, το οποίο καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου ως το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά της COVID-19, αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών με επιτυχία άνω του 90%.
 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (498)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK