22:36 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (280)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύντομα η συμφωνία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα δημοσιευθεί στις διεθνείς πλατφόρμες έκανε γνωστό η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η κοινή δήλωση των πολιτικών ηγετών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα δημοσιευτεί σε διεθνείς πλατφόρμες, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρώτον, η δήλωση για την οποία γίνεται λόγος θα κυκλοφορήσει. Έχω δει κάποια κείμενα στο διαδίκτυο, αυτό είναι σχεδόν αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πλήρως την αυθεντικότητά τους. Μπορώ μόνο να πω ότι η ίδια η δήλωση θα κυκλοφορήσει σύντομα. Επιπλέον, θα δημοσιευτεί σε διεθνείς πλατφόρμες» δήλωσε η Ζαχάροβα, όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow.

Το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός του Καραμπάχ εφαρμόζεται σύμφωνα με τις εκκλήσεις της Μόσχας για εξεύρεση πολιτικής λύσης, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Ο Νικόλ Πασινιάν, πρωθυπουργός της Αρμενίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η χώρα του έφτασε σε συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επίσης, ο Αρμένιος πρωθυπουργός χαρακτήρισε το κοινό κείμενο της συμφωνία ως «οδυνηρό» τόσο για εκείνον όσο και για τον λαό της χώρας του.

Πώς κλιμακώθηκε η ένταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αλληλοκατηγορήθηκαν για κλιμάκωση της έντασης.

Στην Αρμενία επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση και έτσι οι άνδρες από 18 έως 55 ετών απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, μερικό στρατιωτικό νόμο σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και μερική επιστράτευση.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας που είναι συμπρόεδροι της Ομάδας του Μινσκ υπό τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κάλεσαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και συνέχιση των διαβουλεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (280)
Tags:
συμφωνία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ρωσία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK