22:05 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (506)
0 0 0
Βρείτε μας

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε την Τρίτη πως όλα τα εμβόλια της χώρας του κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά.

Όλα τα εμβόλια της Ρωσίας κατά της νόσου COVID-19 είναι αποτελεσματικά, διαβεβαίωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη. 

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργαστεί με οποιαδήποτε χώρα απέναντι στον κορονοϊό, καθώς το ζήτημα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί, όπως ξεκαθάρισε.

«Έχουμε δύο καταχωρημένα εμβόλια στη Ρωσία και οι δοκιμές έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, δεν υπάρχουν παρενέργειες και είναι αποτελεσματικά. Το τρίτο εμβόλιο βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι αποτελεσματικά, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και τα οποία στη συνέχεια είχαν επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό δεν προσβλήθηκαν από κορονοϊό ή είχαν μόνο ήπια συμπτώματα. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία [...] και προτείνουμε να αποφύγουμε την πολιτικοποίηση, καθοδηγούμενοι από το γεγονός ότι οι άνθρωποι ο πλανήτης χρειάζεται εμβόλια σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο» δήλωσε ο Πούτιν στο Συμβούλιο Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Το Sputnik V είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο και βασίζεται στην καλά μελετημένη πλατφόρμα με βάση τον ανθρώπινο αδενοϊό.

Προς το παρόν, το εμβόλιο «Sputnik V» είναι ένα από τα 10 εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στον κόσμο και είναι στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στο τέλος της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών και στην έναρξη της μαζικής παραγωγής.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (506)
Tags:
πανδημία, Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλιο, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK