07:22 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσία θα στείλει τουλάχιστον 22 αεροσκάφη στρατιωτικών μεταφορών Il-76 με ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας την Τρίτη.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως θα στείλει τουλάχιστον 22 αεροσκάφη στρατιωτικών μεταφορών Il-76 με ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο πλαίσιο της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

«11 αεροπλάνα πραγματοποιούν πτήσεις προς τα αεροδρόμια του προορισμού τους, ενώ 11 ακόμη αεροσκάφη έχουν φορτωθεί και περιμένουν σήμα για αναχώρηση» ανέφεραν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας στον επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε σε νέες του δηλώσεις ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην περιοχή αναμένεται να δράσουν με βάση το διεθνές δίκαιο.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό κέντρο των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων θα δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα, Στεπανακέρτ του Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να παρακολουθούνται οι σχετικές ενέργειες.

Το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα θα έχει 1.960 στρατιώτες, 90 τεθωρακισμένα για τη μεταφορά προσωπικού και 380 είδη εξοπλισμού.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (288)
Tags:
ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πόλεμος, εκεχειρία, ειρήνη, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK