11:57 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, καταδίκασε την άρνηση του ΝΑΤΟ να μειώσει τη στρατιωτική του δραστηριότητα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, παρά το ρωσικό αίτημα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να αναβαθμίζει το πυρηνικό της οπλοστάσιο λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση και τις υπάρχουσες απειλές.

«Έχοντας κατά νου τους σύγχρονους στρατιωτικούς και πολιτικούς κινδύνους, θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω τις πυρηνικές δυνάμεις και σταδιακά θα ενισχύσουμε όλα τα εξαρτήματά τους. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί τη στρατιωτική πυρηνική της ικανότητα σε επίπεδο απαραίτητης επάρκειας» δήλωσε. 

Ο Πούτιν τόνισε ότι παρά την ευμετάβλητη φύση των απειλών, η πυρηνική τριάδα παραμένει ο βασικός εγγυητής της ασφάλειας της χώρας. Χαρακτήρισε ως βασική πρόκληση την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα. Καταδίκασε την άρνηση της Συμμαχίας να μειώσει τη στρατιωτική δραστηριότητα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, παρά το αίτημα της Ρωσίας.

«Τα ρωσικά όπλα δεν έχουν ανταγωνισμό»

Ο ίδιος συνέχισε χαιρετίζοντας την πρόοδο της χώρας στην ανάπτυξη όπλων στρατηγικής ουσίας τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε ότι πολλοί από αυτούς τους εξοπλισμούς δεν έχουν αντίπαλο στον κόσμο και πιθανόν να μείνουν μοναδικά και τα επόμενα χρόνια.

«Όπως έχω πει, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η χώρα μας δεν ακολουθεί κάποιον, αλλά (σ.σ. διαθέτει) πρωτοποριακά μοντέλα που είναι χρόνια ίσως και δεκαετίες μπροστά από τον ξένο ανταγωνισμό. Κάποια απλά δεν έχουν ανταγωνισμό και πιθανόν δεν θα αποκτήσουν για πολύ καιρό» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να εμπλακεί σε μία «εξαντλητική» κούρσα εξοπλισμών, προσθέτοντας ότι απλά δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο. Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της New START, που πρόκειται να λήξει τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας ότι το μέλλον της κρίσιμης συμφωνίας με τις ΗΠΑ παραμένει θολό.

«Αυτό το έγγραφο (σ.σ. η συμφωνία) διασφαλίζει το αναγκαίο επίπεδο διαφάνειας εξοπλισμών, πυρηνικών στρατηγικών όπλων και απαγορεύει την ανεξέλεγκτη κούρσα» πρόσθεσε.

Μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες για την επέκταση της New START, Μόσχα και Ουάσινγκτον ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την επίτευξη προσωρινής, ενός έτους, επέκταση της συνθήκης. Ωστόσο, και αυτές οι συνομιλίες δεν έχουν καρποφορήσει.

Tags:
κούρσα εξοπλισμών, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK