16:59 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (276)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τον ρόλο της Τουρκίας στον έλεγχο της τήρησης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενημέρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο ηγέτης της Τουρκίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας για τον ρόλο της Άγκυρας στον έλεγχο τήρησης των συμφωνηθέντων για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στο πλαίσιο κοινού κέντρου.

Κατά την ίδια πηγή, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι «αυτή η ευκαιρία δεν θα πρέπει να χαθεί».

«Ο Πρόεδρός μας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Σημείωσε ότι το σωστό βήμα έγινε χθες το βράδυ στην κατεύθυνση της σταθερής διευθέτησης της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα φέρει εις πέρας, μαζί με τη Ρωσία, την παρατήρηση και την εποπτεία της εκεχειρίας στο πλαίσιο ενός κοινού κέντρου, που θα δημιουργηθεί σε μια περιοχή που καθορίζεται από το Αζερμπαϊτζάν σε έδαφος που απελευθερώθηκε από την κατοχή της Αρμενίας» αναφέρεται στη δήλωση της τουρκικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ο Αζέρος Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγεφ και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψαν κοινή δήλωση για τον τερματισμό περισσότερο από έναν μήνα των αιματηρών εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ στις 9 Νοεμβρίου. 

Την κατάπαυση πυρός θα επιβλέπει αποστολή 1.960 μελών των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων και ένα ειδικό κέντρο ελέγχου.

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν κατά μήκος της γραμμής επικοινωνίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατά μήκος του διαδρόμου Λαχίν. 

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (276)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK